بررسی مزایا و تفاوت های فناوری در مقایسه با اسباب بازی های قدیمی

اسباب بازی ها همیشه دنیای سرگرم کننده‌ای را فراهم کرده و حتی می توانند برای کودکان سودمند باشند. اگرچه با پیشرفت تکنولوژی در تمام جنبه های زندگی ما، برخی از والدین همچنان اسباب بازی های قدیمی مانند پازل و عروسک را به جای تبلت های بازی یا وسایلی که موسیقی پخش می کنند ترجیح می دهند. به همین دلیل در ادامه مزایای هر یک از این وسایل سرگرم کننده را بررسی کرده و تفاوت‌هایشان را کشف می کنیم.

بررسی مزایا و معایب فناوری با اسباب بازی های قدیمی

مزایای اسباب بازی های جدید و دارای فناوری روز

طی 60 سال گذشته نقش فناوری در اسباب بازی های کودکان در حال افزایش بوده است. از کتاب های الکترونیکی گرفته تا ربات های سخنگو، همگی حواس کودکان کنجکاو ما را به خود جلب می کنند. البته داشتن این نوع اسباب بازی ها مزایا متنوعی دارد از جمله:

  • آشنایی با فناوری: هرچه کودکان در سن پایین با اسباب بازی های جدید و الکترونیکی بازی کنند، دانش آنها در مورد چگونگی استفاده از انواع مختلف وسایل و تکنولوژی های روز بیشتر می شود.
  • ارتقا سطح آموزشی: برندهای مختلف تولیدکننده اسباب بازی مانند Little Tike و V-tech جزو شرکت هایی هستند که هدفشان از تولید اسباب بازی های الکترونیکی، ارتقا قدرت یادگیری کودکان می باشد. به عنوان مثال کودک می تواند با اسباب بازی های مختلف حروف الفبا یا اعداد را یاد بگیرد. یا اینکه با استفاده از کتابخانه بسیار گسترده برنامه های آموزشی برند V-tech نحوه نوشتن و شمردن را به راحتی بیاموزد.
  • افزایش و گسترش خلاقیت: کودکان می توانند با استفاده از مداد و کاغذ نیز اشکال مختلف بکشند و بازی کنند، اما با داشتن اسباب بازی های پیشرفته مانند تبلت و یا حتی لپ تاپ می توانند از خلاقیت خود بیشتر استفاده کنند. آنها می توانند به جای یک مربع معمولی، یک مربع سه بعدی ایجاد کنند که روشن می شود، حرکت کرده و حتی صحبت می کند.

مزایای اسباب بازی های ساده و قدیمی

هنگامی که صحبت از مهارت رشد و فعالیت کودک می شود، اسباب بازی های ساده و قدیمی هنوز هم کاربردی هستند. اگر چه ممکن است ظاهر آنها مانند اسباب های پر زرق و برق جدید نباشد، اما هنوز هم آن سطح از کنجکاوی را در کودکان ایجاد کرده و توجه آنها را به خودشان جلب می کنند. در ادامه برخی از مزایای داشتن اسباب بازی های معمولی و قدیمی را ذکر می کنیم:

  • ایجاد تعاملات اجتماعی: هنگامی که کودک شما با بلاک های بازی، پازل ها یا بازی های رومیزی مشغول است، به نوعی یک تعامل اجتماعی را برای همه افراد موجود در آن محیط ایجاد می کند. اسباب بازی های جدید مسائلی مانند اشتراک گذاری و ماندن در نوبت را تقویت می کنند، اما اسباب بازی های قدیمی امکان بازی به همه افراد را می دهند.
  • مطالعه کتاب ها: اگرچه امروزه کودکان می توانند به راحتی روی تبلت‌هایشان کتاب بخوانند، اما این کار فقط برای مدت کوتاهی امکان پذیر است؛ زیرا استفاده بیش از حد و نگاه کردن به صفحه تبلت، می تواند به چشم آنها آسیب برساند. در عوض کتاب های معمولی به رشد حس لامسه کودکان کمک کرده و زمانی که آنها شروع به یادگیری نحوه خواندن کنند، می توانید کتاب های مناسب سن‌شان را به آنها دهید تا توانایی خواندن آنها تقویت شود.
  • فعالیت های خارج از خانه: اسباب بازی های جدید برای بازی کردن در خانه بسیار مناسب هستند، اما کودکان با داشتن اسباب بازی هایی مانند توپ، طناب یا گچ می توانند در خارج از خانه بازی کرده و هوای تازه بگیرند. به علاوه چنین بازی هایی آنها را فعال کرده و سلامت آنها را با تحرک و ورزش کردن افزایش می دهند.

بررسی مزایا و معایب فناوری با اسباب بازی های قدیمی

اسباب بازی های جدید و تکنولوژی معایبی نیز دارند!

اسباب بازی های جدید می توانند از لحاظ مختلفی عالی باشند، اما بدون نقص و عیب هم نیستند. این نوع اسباب بازی ها با داشتن نورهای مختلف، صداها و حرکات فراوان می توانند در طولانی مدت به کودکان آسیب بزنند. در ادامه چند نکته منفی درباره اسباب بازی های جدید را بررسی می کنیم:

  • سبک زندگی ناسالم: وقتی کودک شما در حال بازی با یک تبلت است، گاهی اوقات متوجه می شوید که ساعت ها نشسته و مشغول بازی کردن است. این عدم تحرک می تواند منجر به چاقی و در موارد بدتر ابتلا به دیابت شود. همچنین وقتی بچه ها مدت طولانی به صفحه تبلت یا تلویزیون خیره می شوند، نور و اشعه ناشی از آنها می تواند برای چشم‌شان مضر باشد. حتماً استفاده از وسایل الکترونیکی و تکنولوژی را در کودکان محدود کنید تا یک سبک زندگی متعادل و سالم داشته باشند.
  • انزوا و کناره‌گیری: برخی از اسباب بازی های جدید مانند بازی های ویدیویی می توانند تعامل کودکان با دیگران را کاهش دهند. اگر فرزند شما همواره در اتاق خود مشغول انجام بازی ویدئویی است، پیشنهاد می کنیم کنسول بازی را به مکانی منتقل کنید که بتوان با کودک رابطه برقرار کرده و او را از دنیای محدود خود بیرون بیاورید.
  • مهارت های اجتماعی پایین: از آنجایی که استفاده از اسباب بازی های الکترونیکی بیش از سایر وسایل به تمرکز نیاز دارند، صحبت با کودکان حین بازی کردن تقریباً غیرممکن است. هرچه بیشتر آنها با چنین وسایلی بازی کنند، احتمال برقراری ارتباط و معاشرت آنها با شما و دوستانشان کمتر است.

همه اسباب بازی ها سطح یادگیری و سرگرمی را به نحوی ارتقا می دهند، اما اسباب بازی های جدیدتر کمی بیشتر از اسباب بازی های ساده قدیمی به توجه و محدودیت نیاز دارند. کودک شما می تواند هر دوی این اسباب بازی ها را داشته باشد، اما توجه کنید که این اسباب بازی ها شما از بازی کردن و وقت گذراندن با فرزندانتان غافل نکند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انتخاب بهترین اسباب بازی برای کودکان خود و اینکه چگونه آنها می توانند به رشد آنها کمک کنند، سایر مقالات ما را نیز مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید