توصیه های ایمنی خرید اسباب بازی برای کودکتان
تمامی کودکان با گرفتن یک اسباب بازی جدید، بسیار خوشحال شده و میتوان رضایت را در چهره آنان دید. خوشبختانه امروزه هم تنوع اسباب بازی ها بسیار زیاد بوده و مدل های متنوع به بازار می آیند.
با اینکه اکثر اسباب بازی های تولید شده ایمنی کافی را دارند، اما متاسفانه هنوز هم بسیاری از آنها باعث آسیب زدن و حتی در برخی موارد مرگ کودکان می شوند. بنابراین با کمی مطالعه و افزایش دانش خود، میتوان از خرید چنین اسباب هایی اجتناب کرد.
10 نکته برای انتخاب اسباب بازی های ایمن
- برچسب های روی اسباب بازی را بخوانید.
برچسب ها یا دستورالعمل های روی بستهبندی اسباب بازی اطلاعات مختلف زیر را به شما می دهند:
- توصیه های سنی
- دستورالعمل های لازم برای ساختن اسباب بازی (در صورت لزوم)
- نحوه استفاده و نظارت مناسب (در صورت لزوم)
“برای کودکان زیر سه سال مناسب نیست”
این عبارت یک هشدار ایمنی است، نه نشانهای از سطح مهارت لازم برای بازی کردن با اسباب بازی. به عنوان مثال کوچک بودن قطعات اسباب بازی (قسمت هایی که قابل جدا شدن هستند) ، برای کودکان زیر سه سال خطرناک بوده و می تواند خطر خفگی ایجاد کند.
- به دنبال قطعات خطرناک نباشید.
خفگی ناشی از بلعیدن قطعات اسباب بازی، بزرگترین خطر مرتبط با اسباب بازی ها در این سن است. قطعات کوچکی که می توانند در دهان کودک قرار گرفته و بلعیده شوند، می توانند بسیار خطرناک باشند.
بهتر است بدانید که اگر یک اسباب بازی یا قطعات آن می تواند در یک محفظه فیلم 35 میلی متری جای بگیرند، نباید آن را به کودک زیر سه سال دهید.
بنابراین هنگام خرید اسباب بازی برای کودکان نوپا و نوزادان، از خرید موارد زیر اجتناب کنید:
- اسباب بازی های بسیار کوچکی که می توانند در دهان آنها قرار بگیرند.
- اسباب بازی هایی با اجزای کوچک مانند مهره ها و دکمه ها که در صورت کنده یا فشرده شدن به راحتی جدا می شوند.
اسباب بازی را بررسی کرده و چک کنید که تا چند بار می توانید آنها را بدون اینکه آسیب ببینند روی زمین سخت بیندازید. یا اینکه قسمت های کوچکی مانند دکمه ها یا چشم های دوخته شده را بکشید تا ببینید چقدر محکم هستند. آیا قطعات به راحتی از هم می پاشند؟ آیا مونتاژ و نحوه ساخت اسباب بازی ضعیف بوده و احتمال خراب شدن آن وجود دارد؟ اگر چنین بود، بهتر است اسباب بازی دیگری را انتخاب کنید.
- آیا اسباب بازی دوام بالایی داشته و قابل شستشو است؟
نوزادان و کودکان نوپا مهارت خاصی در کثیف کردن اسباب بازی ی خود داشته و حتی به راحتی هر چیزی را در دهانشان می گذارند. به همین دلیل اسباب بازی هایی که مقاومت بالایی داشته و به راحتی تمیز می شوند، ماندگاری بیشتری داشته و برای کودک ایمنتر هستند.
- سطوح و لبه های تیز اسباب بازی را بررسی کنید.
هنگام خرید اسباب بازی اطمینان حاصل کنید که موارد زیر وجود ندارد:
- لبه های تیز
- نقاط تیز
- سطوح ناهموار
- قطعات کوچکی که می توانند به راحتی جدا شوند.
اگر لبه یا نقاط تیزی روی اسباب بازی وجود داشته و در عین حال نمیتوان آنها را جدا کرد (به عنوان مثال اسباب بازی هایی مانند چرخ خیاطی یا قیچی)، بهتر است به کودک خود نشان دهید که چگونه از آن با خیال راحت استفاده کرده و خودتان نیز حین بازی کردن بر او نظارت داشته باشید.
- آیا اسباب بازی حاوی آهن ربا است؟
آهن رباهای کوچک و قدرتمند در صورت بلعیده شدن، می توانند بسیار خطرناک باشند. اگر کودک شما یک یا چندین قطعه آهن ربا ببلعد، این آهن رباها می تواند از طریق دیواره های روده به هم چسبیده و باعث سوراخ شدن و انسداد آن شوند که نتیجه آن عفونت و حتی مرگ خواهد بود.
به دلیل چنین حادثه هایی اخیراً یک استاندارد جدید برای اسباب بازی های حاوی آهن ربا تصویب شده و از 29 اوت سال 2021 اجرا می شود. طبق این استاندارد تولیدکنندگان باید اطمینان حاصل کنند که آهنرباهای خطرناک، هنگام بازی از اسباب بازی جدا نمی شوند. همچنین عرضه اسباب بازی هایی که امکان دارد آهن رباهایی شل یا کوچک داشته باشند، فقط برای کودکان هشت ساله و بالاتر محدود شده و توسط یک برچسب هشدار دهنده به والدین اطلاع داده شود.
- باتری اسباب بازی را بررسی کنید.
از باتری ها اغلب برای تولید جلوه های صوتی و نورانی کردن اسباب بازی ها استفاده می کنند. آنها را می توان در بسیاری از اسباب بازی ها مانند ماشین های اسباب بازی، ساعت های کودکانه و اسباب بازی های آوازخوان یافت.
بنابراین قبل از خرید باید اطمینان حاصل کنید که باتری ها برای کودکانی که سن کمی دارند قابل دسترس باشند. محفظه های باتری باید با پیچ محکم شده و یا در غیر اینصورت کاملا غیر قابل دسترسی باشند.
چرا که در صورت بلعیده شدن باتری توسط کودک، آهن ربا های دکمهای موجود در آن می توانند کشنده باشند. در بسیاری از موارد باتری های دکمهای در صورت بلعیده شدن و قرار گرفتن در گلو، باعث سوختگی شدید یا حتی مرگ فرد می شوند.
- مراقب صداها باشید.
اسباب بازی هایی که صدای بلندی ایجاد کرده و در مقابل گوش قرار می گیرند، مانند تلفن های همراه اسباب بازی می توانند برای شنوایی مضر باشند.
- مراقب محل نگهداری اسباب بازی ها باشید.
صندوقچه ها و جعبه های اسباب بازی باید به گونهای طراحی شود که کودکان را به دام نیندازد و خطرناک باشد. بهتر است محفظه نگهداری اسباب بازی ها دارای یک درب قابل جابجایی و یا حتی بدون درب باشد.
اگر محفظه نگهداری اسباب بازی به اندازهای بزرگ باشد که کودک در آن جا شود، باید حتما دارای سوراخ های تهویه باشد. همچنین اطمینان حاصل کنید که درب محفظه به آرامی بسته می شود و مجهز به درپوش هایی است که اجازه می دهد در هنگام بسته شدن درپوش با آن فاصله داشته و انگشتان کودک بینشان گیر نمی کند.
- اطمینان حاصل کنید که وسایل شنا از استانداردهای ایمنی برخوردار هستند.
اسباب بازی ها و وسایل مخصوص شنا کودکان مانند حلقه های بادی یا بازوبند، باید دارای استاندارد AS1900 باشند.
دستورالعمل های روی وسیله را با دقت دنبال کنید. چنین وسایلی باید همیشه تحت نظارت بزرگسالان استفاده شوند.
- 10. آیا اسباب بازی خریداری شده با نیازهای رشد کودک شما متناسب است؟
اسباب بازی هایی که برای کودکان بزرگتر در نظر گرفته شده است، می توانند برای کودکان کوچکتر کاملا نامناسب یا حتی خطرناک باشند.
آیا اسباب بازی های خطرناک ممنوع نیستند؟
بله؛ فروش چنین اسباب بازی هایی ممنوع است، اما شما همچنان هم نمی توانید هر اسباب بازی که به فروش می رسد را ایمن و بدون خطر تصور کنید.
اسباب بازی برای کودکان تا سه سال؛ از جمله جغجغه، بلوک های ساختنی، عروسک ها و موارد دیگر باید از قوانین ایمنی سختگیرانه برخوردار باشند.
تست های استاندارد بودن یک اسباب بازی باعث می شود تا یک اسباب بازی که می تواند برای کودک خطرناک است را تشخیص دهد. طبق این استانداردها خطراتی مانند باتری های قابل دسترسی و قطعات کوچکی که هنگام پیچ خوردن یا کشیده شدن اسباب بازی به راحتی خطر آفرین می شوند را مشخص کنند.
همچنین می توانید متوجه شوید که یکسری از اسباب بازی های رنگ شده حاوی عناصر سمی مانند سرب نبوده و همچنین اسباب بازی هایی که نیاز به پرت کردن دارند نیز بسیار سنگین و خطرناک نیستند.
خرده فروشان کوچک در مقابل فروشگاه های بزرگ اسباب بازی
بررسی های انجام شده نشان داده است که اسباب بازی های موجود در خرده فروشی های کوچک و به ویژه فروشگاه های ارزان قیمت و غرفه ها، استانداردهای لازم را نداشته و کمتر نکات ایمنی را رعایت کردهاند.
فروشگاه های بزرگ اسباب بازی و فروشگاه های بزرگ معمولاً استانداردها را رعایت کرده و احتمال وجود اسباب بازی های ناامن در چنین مکان هایی بسیار کمتر است.
فروشگاه اسباب بازی بازیتو از جمله فروشگاه هایی است که موارد بهداشتی و ایمنی اسباب بازی ها را مد نظر داشته و تمامی آنها دارای اطلاعات مصرف و رده سنی هستند.