10 نکتهای که والدین باید در مورد بازی بدانند!
- کودکان از طریق بازی آموزش می بینند.
ارزش و اهمیت بازی کردن را دست کم نگیرید. کودکان می توانند با بازی کردن چیزهای مختلفی یاد گرفته و رشد کنند؛ از جمله:
- مهارت های شناختی: مانند ریاضیات و حل مسئله به کمک بازی های شمارشی
- توانایی های جسمی: مانند ساختن و ایجاد تعادل بلوک های ساختنی یا دویدن
- یادگیری واژگان جدید: مانند کلماتی که برای اسم گذاری و بازی با اسباب بازیهایشان
- مهارت های اجتماعی: بازی های دسته جمعی با سایر کودکان
- مهارت های سواد آموزی: مانند ایجاد منوی غذاها برای یک رستوران خیالی
- بازی کردن برای بدن مفید است.
بازی به رشد و قدرت کودکان کمک می کند. همچنین مشکلات چاقی و کم تحرکی آنها که امروزه در بسیاری از کودکان وجود دارد را برطرف می کند.
- بازی استرس را کاهش می دهد.
بازی به رشد عاطفی فرزندانتان نیز کمک می کند. در واقع بازی کردن شادی آور بوده و راهی برای کاهش اضطراب و استرس نیز می باشد.
- بازی موثرتر از چیزی است که به چشم می آید.
بازی کردن ساده و در عین حال پیچیده است. انواع مختلفی از بازی مانند نمادین، اجتماعی، نمایشی، کاربردی و بازی هایی با قوانین خاص وجود دارد. محققان بسیاری از جنبه های بازی را مطالعه می کنند: اینکه کودکان چگونه از طریق بازی کردن یاد می گیرند، بازی در فضای باز بر سلامتی کودکان تأثیر می گذارد، اثرات میزان زمان صرف شده برای بازی.
- برای بازی با کودکانتان وقت بگذارید.
شما به عنوان والدین بزرگترین حامی یادگیری فرزندان خود هستید. بنابراین باید مطمئن شوید تا آنها در طول روز بیشترین فرصت بازی را داشته و از لحاظ شناختی، زبانی، جسمی، اجتماعی و عاطفی تقویت می شوند.
- بازی و یادگیری به هم مرتبط هستند.
بازی و یادگیری فعالیت های به هم وابستهای بوده که بی ارتباط با یکدیگر نیستند. در واقع میتوان رابطه آنها را به یک کلاس درس و آزمایشگاه تشبیه کرد.
- در محیط باز بازی کنید.
بهتر است زمانی را صرف بازی هایی در فضای آزاد و خارج از خانه کنید، مانند ساخت قلعه، بازی در ساحل، سورتمه سواری در زمستان یا بازی با سایر کودکان. به این ترتیب کودکان خاطره های متفاوتی حین بازی در بیرون از خانه نیز خواهند داشت.
- چیزهای زیادی برای یادگیری در مورد بازی وجود دارد.
درباره کودکان و بازی ها مقالات زیادی نوشته شده است. شما می توانید به راحتی این مقالات را مطالعه و از آنها کمک بگیرید.
- به غرایز خود اعتماد کنید.
به یاد داشته باشید در دوران کودکی خود چگونه غریزه خود را دنبال کرده و به بازی کردن می پرداختید. به همین ترتیب نیز به فرزندان خود فرصت دهید تا بازی کنند و تمام توانایی های خود را بروز دهند.
- بازی زمینه یادگیری کودک است.
کودکان هنگام بازی در چندین زمینه مختلف تمرین کرده و مهارت یادگیری خود را تقویت می کنند. بازی یک مکان و زمان برای یادگیری به آنها داده و مهارت های آنان را رشد می دهد. به عنوان مثال هنگام بازی کردن خیالی در یک رستوران، کودکان سفارشات و منو غذاها را می نویسند، قیمت ها را تعیین می کنند، سفارش گرفته و آنها را بررسی می کنند. بنابراین بازی فرصت های یادگیری غنی را فراهم کرده و منجر به موفقیت و عزت نفس کودکان می شود.